Et stykke tekstilhistorie er over når Moteforum avvikles ved årsskiftet.

I en informasjon til leietakerne beklager markedskoordinator Hanne Lillegård at det tross mange forsøk ikke lyktes markedrådet i Moteforum å samle bransjen med det antall aktører som må til for å skape tilstrekkelig forutsigbarhet for utleier i Sjølyst Plass 3 etter at dagens leiekontrakt utløper.

Det har parallelt vært gjennomført befaringer på andre objekter og møter med ulike meglere, men det var ikke mulig å få samlet ett nytt Moteforum på ny adresse. Den gjentagende tilbakemeldingen er at utleier ønsker seg kun én leietaker som leier hele lokalet.

– Det er med tungt hjerte vi må innse at Moteforum sin tid er forbi, etter 25 år som motehus og innkjøpsarena for utallige leietakere og besøkende, sier Lillegård i meldingen til leietakerne.

Hun presiserer:

– Moteforum består ut året og Moteuka i august skal gjennomføres som normalt (selvfølgelig etter retningslinjer fra myndighetene), og vi gleder oss til å ta imot kunder og besøkende under messen i august!

Floyd og DK Company blir på Skøyen

To sentrale leietakere, DK Company og Floyd, vil fortsatt bli å finne på Skøyen. Begge selskapene flytter inn i andre- og tredje etasje i Karenslyst Allé 9.

Thomas Alexandersen i DK Company er godt fornøyd med å samle merkene i romslige, oppgraderte og tidsriktige lokaler i andre og tredje etasje. De er lett tilgjengelige, med god plass til å ta mot kunder og få vist de ulike kolleksjonene. Alt skal stå klart i god tid før årsskiftet og Alexandersen og hans medarbeidere gleder seg til å møte kundene i nye, flotte omgivelser til innkjøpsperioen i februar neste år.

Også Tommy Smith i Floyd er godt fornøyd: – Vi følte det var mest riktig for oss å finne nye lokaler på Skøyen. At vi fortsatt kan være nabo med DK Company er en stor fordel for begge parter. Vi har mange felles kunder som på denne måten kan få gjort unna mye av inkjøpene sine på samme sted. Nå tredobler vi showromarealet i forhold til dagens lokaler på Moteforum, til 420 kvadratmeter, slik at vi får langt mer plass og bedre fasiliteter når vi tar mot våre kunder.

– Vi jobbet lenge med å forsøke å finne lokaler hvor flere av dagens leietakere i Moteforum kunne få plass, men det var dessverre ikke mulig, sier han.

Endelig kan vi åpne dørene til et nytt vareprøvesalg på Moteforum! Velkommen onsdag 26. og torsdag 27. mai kl. 11.00 – 18.00 begge dager. Vi minner om viktigheten av at alle våre besøkende vil følge de til en hver til gjeldene smittevernsregler!

Et stykke tekstilhistorie er over når Moteforum avvikles ved årsskiftet.

Det blir ikke tradisjonell moteuke, men showromdager i Moteforum fra 6. februar.

– Av hensyn til den spesielle situasjonen vi befinner oss i, er det ikke forsvarlig å arrangere messe. Men vi velger å holde huset åpent og inviterer til showromdager hvor leietakerne tar imot sine kunder i sine respektive showrom etter avtale, sier markedskoordinator Hanne Lillegård.

– Bransjen må se fremover og butikkene må selvsagt sørge for å få kjøpt inn varer til neste høst, samt omgående varer. Men vi sløyfer alle arrangementer og sosiale events og vil kun holde huset åpent og passe på at leietakere og besøkende følger gjeldende smittevernregler, unngå køer og sørge for at alle besøkende finner raskt fram til de rommene de skal besøke, sier Lillegård.

Hun henstiller til alle utstillerne at de begrenser antall besøkende i showrommene samtidig, i tråd med myndighetenes regler, og at de sørger for å få registrert de innkjøperne som kommer, for å ivareta eventuell smittesporing. Derfor er det viktig at alle besøkende har gjort avtaler med sine leverandører på forhånd!

I tillegg til de faste leietakerne i Moteforum vil det som vanlig være pop up-utstillere på plass, slik at alle rom fra 1. til 4. etasje vil være besatt.

I innkjøpsperioden i august var en rekke interiør-leverandører pop up-utstillere i Moteforum. Dette fungerte så godt at fler av de kommer tilbake i januar/februar.

I lys av dagens situasjon med Covid-19 blir det ikke felles vareprøvesalg på Moteforum denne høst/vinter. Vi håper situasjonen bedrer seg betraktelig, og at vi kan ønske velkommen tilbake til våren. Inntil da, ta godt vare på hverandre!

Er du ute etter å leie lokaler for ditt agentur under Moteuka i august?
 Vi har ledige showroom til leie på Moteforum på Skøyen.
 Kom innom oss på Moteforum eller send en forespørsel på post@moteforum.no.

– Lær hvordan du får mer lojale kunder og enkelt kan øke salg i butikk i 2020.

Insp Retail Tomorrow viser hvordan du kan bruke dine lokale fordeler med en fysisk butikk
og kundekontakt til å selge mer til eksisterende kunder.

Foredraget kan du få med deg mandag – onsdag – fredag på Moteforum under Moteuka.

Tidspunkt: kl.12.00-12.30 alle dagene.

Har du spørsmål angående foredraget, send en e-post til tore@insp.love

Moteuka er nå over, og vi vil takke alle som har besøkt oss disse dagene. Vi har registrert inn flere besøkende enn på lenge, og det er veldig gledelig.

Vi håper dere er like fornøyd som oss på Moteforum med en vel gjennomført moteuke, og at dere har fått med dere mye inspirasjon til kommende sesong.

Vi gleder oss til å se dere igjen til Moteuka 1.-7. februar 2020.

Save the date!

Instagram og Facebook har på kort tid endret seg, og brukerne ser mindre bedriftsprofiler i feeden sin. Hva kan du gjøre på sosiale medier i 2019 for å øke kundetrafikk til butikk?

Silje Pauline Killi Bjølverud og Insp deltar på Moteuka for å lære varehandelen hvordan strategien for sosiale medier må endres for å trigge kundene til å besøke butikk. Hva er mest effektivt i 2019? Mer eller mindre Instagram og Facebook? Mer videoer? Og hva med meldingsapper som Messenger for visuelle kampanjer og kundeklubb?

Få gratis 20 minutters en-til-en konsultasjon under Moteuka. Insp gir konkrete råd og tilbakemeldinger på din bedrifts Instagram og Facebook feed for å hjelpe deg med din strategi.

OBS! Begrenset med plasser, førstemann til mølla.

Mer informasjon og påmelding til kurs

Minner alle kunder og besøkende til Moteforum om at vi stenger huset i juli måned.

Vi åpner dørene igjen når vi er tilbake mandag 29. juli.

Til da, ønsker vi dere alle en riktig god sommer, og velkommen tilbake i august!

Savannen Interiør ønsker velkommen til kunde kveld i atriet på Moteforum torsdag 28.mars kl.17:00-19:00. Her vil det bli visning av nyheter og mer av Savannens interiør for sesongen. Det blir en uformell hygge kveld og det vil bli servert litt fingermat og drikke. Gode tilbud og goodibags til de som kommer. Påmelding via Savannen Interiør på facebook.